Stappenplan medische hulp in 2022

Iedereen wil natuurlijk de best medische hulp, maar waar moet je terecht als er sprake is van een spoedgeval? Deze vraag is ook in 2022 van groot belang. Wij helpen je graag met een simpel stappenplan om te ontdekken waar je dit jaar terecht kunt als je een medische vraag hebt.

Is er sprake van een levensbedreigende situatie?

Als er zich een situatie voordoet waarin er sprake is van een levensbedreigende situatie dan mag je direct 112 bellen. Je kunt hierbij denken aan een hartstilstand bijvoorbeeld, maar ook bij een ongeval met letsel. Ook als je niet exact wet wat voor letsel er aanwezig is, mag er toch 112 gebeld worden. Het nummer is dag en nacht bereikbaar, 7 dagen per week, alle dagen van de maand. Ook op feestdagen kun je gewoon met 112 bellen uiteraard.

Medische hulp zonder levensbedreigend aspect

Heb je een medisch gerelateerd problemen met enige haast maar waarbij geen sprake is een levensbedreigende situatie, dan kun je contact opnemen met je huisarts. ’s avonds en in het weekend kun je je huisarts waarschijnlijk niet bereiken. In dat geval kun je bellen met de huisartsenpost. Bel hiervoor het nummer (0900) 333 6 333.